Įdarui:
·
700 g obuolių
·
500 g šviežių arba šaldytų spanguolių
·
75 g cukraus
·
2 šaukštai obuolių arba spanguolių sul
·
ių
Trupiniams:
·
450 g miltų
·
250 g sviesto
·
2 šaukštai cukraus
·
1 šaukštelis druskos
·
6 šaukštai šalto vandens
·
100 g avižų dribsnių
Miltus persijokite į dubenį,
suberkite druską ir
cukrų,
išmaišykite. Šaltą
sviestą
supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į
miltus ir gerai išminkykite. Galiausiai įpilkite šalto vandens ir suminkykite vientisą tešlą. Darykite rutulį, įvyniokite
į maistinę plėvelę ir
padėkite šaltai 1
valandai, o geriausiai palikti per naktį.
Puode sumaišykite luptus ir kubeliais pjaustytus
obuolius, spanguoles, sultis ir cukrų. Maišydami užvirkite ant vidutinės ugnies. Virkite maždaug 5 minutes, kol spanguolės sutrūkinės ir
atsiradusios sultys šiek tiek sutirštės. Supilkite į sviestu pateptą kepimo indą.
Atšaldytą tešlą
sutarkuokite. Trupinius, sumaišytus su avižiais dribsniais, paskleiskite ant
spanguolių ir
obuolių įdaro. Lengvai paspauskite
rankomis. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pagal Celcijų, apie 40 min.arba
kol gražiai pagels. Iškepusį
trupiniuotį
palikite 10 min.pravėsti. Tinka su vaniliniais
ledais.
No comments:
Post a Comment